Misschien geheel tegen je gevoel, gedachtegang, of verwachting in, is het juist nu interessant om in je persoonlijke ontwikkeling te investeren. Coaching heeft altijd toegevoegde waarde, zeker in tijden van crisis. Het draag bij aan je persoonlijke ontwikkeling, reflectievermogen en het vergroten van je flexibiliteit en veerkracht. Blijven ontwikkelen maakt je krachtig en daarmee interessant voor werkgevers, zeker in tijden van crisis.

In elke crisis ontstaan spanningsvelden. En meestal is een van de eerste acties die ondernomen wordt: Kosten besparen, hand op de knip! Vanwege gederfde inkomsten, investeringen die terugverdiend moeten worden, onzekerheid over wat de toekomst zal brengen…

Een van de zaken waarop snel bezuinigd wordt is investeren in persoonlijke ontwikkeling! Gemiste kans mijns inziens, want wie stopt met investeren in zichzelf, stopt met groeien en is al heel snel een minder relevante werknemer voor de (toekomstige) werkgever.

Naar mijn mening is er altijd een mogelijkheid te vinden om toch die training te volgen of een coaching traject aan te gaan. Soms moet je daarvoor buiten de kaders denken.

Zijn er kostenbesparingen binnen je organisatie? Wat let je om zelf te investeren in je eigen toekomst? Denk breed, denk buiten de kaders! Hier een paar ideeën om je op gang te brengen:

  1. Investeer je vakantiegeld in een training of coachtraject
  2. Vraag (of doe) een coachingsessie cadeau voor een verjaardag
  3. Bespreek deze opties eens met je leidinggevende, HR of trainingsmanager:

  • Vraag een budget aan via een van de overheidsinitiatieven (bv. NL Leert Door)
  • Deel de investering van het traject met je werkgever
  • Lever vrije dagen in, in ruil voor een persoonlijk ontwikkelbudget
  • ….

Tal van mogelijkheden om toch te blijven ontwikkelen. Wil je dat ik verder met je meedenk, met je leidinggevende praat over de mogelijkheden, of een vrijblijvend intakegesprek voor het starten van een coach traject, neem dan contact met mij op en we ontmoeten elkaar.

brechje@brechjevangeenen.nl | 06-53444457 | www.brechjevangeenen.nl