Trainingen en Workshops

Alle trainingen worden gegeven vanuit de visie dat je altijd je hele zelf meeneemt waar je gaat en staat en dat veranderen te allen tijde mogelijk en een keuze is. Ze worden zowel direct of in-company aangeboden. Mail of bel mij voor meer informatie.

“Brechje heeft de ervaring om allerlei soorten groepen mensen te begeleiden op een manier waarop de groep van elkaar leert en waar je ook als individuele deelnemer de aandacht krijgt om verder te komen. Met haar professionaliteit, enthousiasme en humor, doet ze waar ze goed in is; mensen ondersteunen in hun ontwikkeling!

Ontdek je innerlijke drijfveren en motieven aan de hand van Voice Dialogue

Voice Dialogue is ontwikkeld door het Californische psychologenechtpaar Hal en Sidra Stone. Het is een krachtige methode om mensen te begeleiden bij het beter leren kennen van hun innerlijke drijfveren en motieven. Het doel van de workshop is je bewustwording van je gedachten, gevoel en gedrag vergroten, aan de hand van Voice Dialogue, zodat je een bewustere keuze kunt maken in je gedrag en reactie in interactie met anderen; je leert effectiever communiceren en keuzes maken wordt makkelijker.

In deze workshop neem ik je op een laagdrempelige en speelse wijze mee in het verkennen van je stemmen met wie je regelmatig interne dialogen voert: Zal ik mijn collega de feedback geven of het laten zitten?; Zal ik op die baan solliciteren of toch nog een tijdje doorgroeien in deze functie? ; Zal ik naar het feestje gaan of thuis blijven?

Data workshop: ‘Een verkenningstocht naar je ‘ikken’ met Voice Dialogue!’

  • woensdag 11 november, Amsterdam

“Zeer enthousiaste en kundige trainer. Dit is direct toepasbaar op wat je dagelijks tegenhout in je leven en/of werk. Nuttige workshop.”
Leuke, inzicht-volle workshop die duidelijkheid geeft in je eigen gedrag en welke veranderingen kunnen worden gemaakt om relaties te veranderen.”
Deze workshop kan ik iedereen aanraden als je verder inzicht wil krijgen in jezelf en in je eigen (terugkerende) patronen. Op een speelse manier worden je handvatten geboden, die verrassend makkelijk en direct toepasbaar zijn en hierdoor meteen effect in je dagelijks leven kunnen hebben!” 

Barrett Values Team Assessment – Hoe je waarden je succes en welzijn bepalen

Waarden zijn essentieel om in je volle potentie te leven. Dat geldt ook voor van teams en bedrijven. Wanneer waarden van individu, team en organisatie voldoende in lijn liggen met elkaar, is er een stevige basis voor succes. Via het gedachtegoed van het Barrett Values Centre, ontdek je in deze workshop met je team, wat de individuele waarden zijn en in welke mate deze in lijn zijn met die van het team en de organisatie en wat er nodig is om nog succesvoller te kunnen worden.

Er is een heel aantal mogelijkheden om naar deze waarden te kijken; via 360 Leadership Assessments tot team -en organisatie assessments. Alle assessments worden afgenomen via het Barrett Values Centrum waarna ik een teamjourney op maat ontwikkel. Bij interesse maak ik graag een afspraak om een programma op maat te maken. Kijk ook hier voor meer informatie.

“De workshop die ik bij Brechje gedaan over values heeft mij een frisse heldere blik gebracht over wat voor mij van echt belang is. Voor mij nieuw en van veel waarde was dat Brechje ons ook liet kijken naar waarden die wij nog niet hadden, maar wel graag meer zouden willen leven. Brechje creëert een prettige en open sfeer zodat ik ook van de andere deelnemers heb geleerd. Dankjewel Brechje.”  – Ervaren internationale Executive Coach.

Mentorschap; hoe leer ik dat?

Wil je graag dat je werknemers leren hoe ze een mentor kunnen zijn voor nieuwe of jongere of minder ervaren collega’s?

Het 1-daags programma ‘Mentorschap; hoe leer ik dat?’ is gemaakt voor werknemers die vaak benaderd worden voor advies, de go-to persoon zijn voor anderen, en die hierin graag een stap extra willen leren zetten door een echte mentor te worden.

Vragen als:

  • Wat mag ik wel en niet vragen?
  • Hoe vind ik uit wat iemand van mij verwacht wanneer hij/zij naar mij toe komt voor advies?
  • Hoe zorg ik ervoor dat ik niet zomaar vertel wat de ander moet doen, maar dat de ander zelf met een oplossing komt?
    Komen aan bod.

Je werknemer leert te luisteren, vragen te stellen en de ander mee te nemen zodat de mentee leert en groeit.

“I loved the design. Balance with theory and practice was great.”
“I received applicable tips on the spot during the practice. Thank you!”

Leren geven en ontvangen van feedback

Vind jij het ook moeilijk om werknemers, collega’s vrienden of familie feedback te geven? Op de reactie van de feedback ontvanger te reageren? Of misschien om zelf feedback op een goede manier te ontvangen?

De workshop ‘Leren geven en ontvangen van feedback’ is ontwikkeld voor diegenen die het een uitdaging vinden om op een respectvolle en feitelijke manier hiermee om te gaan.  In een halve dag leer je op een professionele gestructureerde en oordeelloze manier zowel feedback te geven als te ontvangen.

Deze workshop kan gegeven worden middels 1-1 coaching of in-company voor een aantal werknemers tegelijk.

“Even by practicing a real-life situation, I feel better about the situation. I now feel confident I can go up to the person and say how things affected me, without becoming emotional.”
“I feel I can step up to anyone now to talk about what is bothering me.”

Relevant blijven voor de toekomst: Waarom en hoe doe je dat?

Om verschillende redenen kun je je afvragen hoe je relevant kunt en moet blijven voor de toekomst. Niet alleen life-events zoals een scheiding, maar ook reorganisaties, geven vaak aanleiding tot verandering van koers. En soms kom je er gewoon achter dat je toch niet doet waar je nou echt heel blij van wordt.

Om structuur en ondersteuning te bieden in deze koersverandering, hebben wij workshops ontwikkeld. Deze worden aangepast aan de behoeften van de deelnemers. Mogelijkheden zijn bijvoorbeeld:

-Workshops voor leidinggevenden: hierin besteden we aandacht aan de onderstromen en bieden we handvatten over hoe de werknemers mee te nemen en te begeleiden naar -en in de transitie;
-Workshop voor werknemers en individuen: hierbij ligt de focus op de onderstromen (emoties) en het bouwen aan een toekomstperspectief door het (verder) ontwikkelen van een groei-mindset en ontdekken van je passie en zingeving;
– Online versie van live-workshop: opgedeeld in 3 modules. Deze modules zijn individueel te volgen in eigen tijd en tempo en worden geïntegreerd in een coachtraject van 3-6 maanden.


“Diverse onderwerpen – gericht op acties en in beweging komen”
“Mijn grootste inzicht: Maak jezelf zichtbaar, geloof in jouw unieke toegevoegde waarde en maak dit groter -> verbind!”
“Goede, bevlogen trainers met verstand van het vak. Ze weten waar ze het over hebben.” 

Organisatie Ontwikkeling: Integreren van rouw en trauma op het werk

Tijdens deze workshop neem ik je mee in het proces waar iedereen doorheen gaat bij het ervaren van verlies en trauma. Echter elk verlies en trauma is anders, en wordt door de ene persoon anders ervaren dan de andere persoon. Het inzicht krijgen in en accepteren van emoties geeft hernieuwde energie en zicht op de toekomst.

Alle programma’s worden op maat gemaakt. Wil je meer weten over deze workshops en trainingen?

Neem dan hier contact met mij op