Mijn telefoon geeft al dagen de melding: “U hebt heel weinig ruimte. Hierdoor werken sommige apps en functies niet naar behoren.”

Dat irriteert me omdat dat betekent dat ik apps moet deleten, mijn foto’s en video’s moet backuppen en dat ik daar dus tijd aan moet besteden… en aan tijd heb ik een groot tekort momenteel.

De afgelopen weken zijn razend druk geweest met mooie dingen, nieuwe dingen, gave dingen, relaxte dingen, minder fijne dingen, zorgen voor en maken om het thuisfront (en de avond4daagse, maar dat is een ander verhaal). En wat is het gevolg: ik ben moe, heb een stuk minder inspiratie en loop soms echt achter de feiten aan. Deze week zou ik zogenaamd meer ruimte hebben, maar ook die ruimte bleek na een check zondag avond toch volledig ingevuld. Vanochtend werd een afspraak afgezegd. Ik zou, om eens niet stil te zitten, gaan wandelen in het Amsterdamse bos. Ik kroop door deze afmelding toch maar weer achter mijn pc. Per slot van rekening moest ik mijn sites nog ‘AVG-proof’ maken, contracten opstellen, mijn administratie bijwerken etc etc. Ik begon er aan met lood in mijn schoenen eerlijk gezegd, want dit soort zaken geeft mij nou niet bepaald energie.

Ter afleiding opende ik mijn telefoon en zag weer die melding: “U hebt heel weinig ruimte. Hierdoor werken sommige apps en functies niet naar behoren.”

Mijn zoontje is afgelopen vrijdag begonnen een mindfulness cursus en de ouders waren er het eerste gedeelte ook bij. Dit heeft mij weer tot inzicht gebracht dat ik, ondanks een redelijk bewuste levensstijl, te weinig pauze neem naar mijn behoefte, te vaak aan het multitasken ben, want dat doe je als alleenstaande ouder tevens zzp-er, en maar doorga.

Ik keek naar de melding op mijn telefoon, pauzeerde 3 seconden, en begon te lachen. OK, dit is dan een technische melding van mijn telefoon, maar inmiddels slaat de app ‘hersenen’ ook af en toe op tilt en moet hoognodig geupdate worden. En om deze app te kunnen updaten, is er meer ruimte nodig.

Door deze 3 seconden, kreeg ik een keuze moment: doorgaan achter mijn pc en mijn to do lijst afwerken, of luisteren naar mijn behoefte aan ruimte en vrijheid, met de pont naar Noord varen en in het Vliegenbos gaan wandelen.

Het is het laatste geworden, met als resultaat… een geüpdate app en er is zelfs ruimte voor inspiratie voor een kort schrijven gekomen.

Ter inspiratie en bezinning wat vragen voor jou:

  • Hoe vaak luister ik naar mijn behoefte aan ruimte of rust?
  • Naar mijn gevoel in het algemeen?
  • En welke keuze maak ik meestal? En wat ga ik dan doen?

Ik ben benieuwd want dat geeft mij, en de lezers, inspiratie om nieuwe dingen te aan ondernemen, dus reageer gerust hieronder!

Als je meer wilt weten, mail of bel mij dan!